ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Η Φωνή της Καρυάτιδας» Ομαδική έκθεση Φωτογραφίας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα!

Η Αίθουσα Τέχνης SG Art Gallery παρουσιάζει μία ομαδική έκθεση φωτογραφίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την «Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα»

 Η Αίθουσα Τέχνης SG Art Gallery παρουσιάζει μία ομαδική έκθεση φωτογραφίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την «Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα».

Ελισάβετ Κατσαμάκη

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Αμαλία Σωτηροπούλου, Ελισάβετ Κατσαμάκη. Σπύρος Σοφιανός

Σπύρος Σοφιανός

«Οι έξι κόρες από τις Καρυές μονοπωλούν την προσοχή μου και απαιτούν από εμένα να τους ξαναδώσω ζωή. Οι Καρυάτιδες είναι για εμένα οι σιωπηλοί μου συνομιλητές, σύμβολα της γυναικείας δύναμης και διαχρονικότητας, που η ομορφιά τους στέκει πάνω από τον χρόνο. Είναι τόσο στιβαρές αλλά και αέρινες συνάμα, που μοιάζουν να περιφρονούν την ανορεξική εποχή μας. Ταξίδεψα ως το Λονδίνο για να φέρω εικονικά στην Ελλάδα την Missing Sister. Δεν άντεχα να την σκέφτομαι τόσο λυπημένη μέσα στις αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου, μόνη ανάμεσα σε τόση τέχνη. Ιδιαίτερη σημασία έχει για μένα το γεγονός ότι ως Έλληνες δεν είμαστε μόνοι αλλά εξακολουθούμε πεισματικά να στηρίζουμε ιδέες και αξίες από τον 5ο αιώνα Π.Χ. στον βράχο της ακρόπολης έως και σήμερα.»Αμαλία Σωτηροπούλου ( απόσπασμα ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 )

Αμαλία Σωτηροπούλου

S.G. Art Gallery | Κλεομένους 2, Κολωνάκι | St George Lycabettus Lifestyle Hotel
Εγκαίνια: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2024, 19:30 – 22: 30
Διάρκεια Έκθεσης: 29 Οκτωβρίου – 9 Νοεμβρίου 2024

error: Content is protected !!