ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

You can call this my «Instagram post-itano»!

Τρεις ημέρες. Τις τρεις τελευταίες ημέρες πριν την ανατολή μίας νέας ηλικιακής χρονιάς. Τρεις ολόδικες μας ημέρες, σε μία από τις ομορφότερες και πιο γραφικές γωνίες της γης, στην καλύτερη εποχή της. Τρεις ημέρες στο Treville, το πιο εστέτ boutique hotel, στις απόκρημνες πλαγιές του Amalfi, που κοιτάει κατάματα την σαν ζωγραφισμένη αγκαλιά του Positano. Αυτό είναι το δώρο που μου επιφυλάσσει ο γενέθλιος μήνας μου, για το πρώτο Σαββατοκύριακο του.

Follow me…

Posing’ tano Memories!

Η «παγίδα» του να κλειστούμε και τις τρεις ημέρες στην αγαπημένη θερινή οικία του Franco Zeffirelli, αντί να δούμε και να ζήσουμε όσα τόσα απλόχερα μας προσφέρει αυτό το ευλογημένο κομμάτι πλημμυρισμένο από τα σμαραγδί χρώματα του Τυρρηνικού Πελάγους, είναι πολύ πιθανό να μας παρασύρει στα δικά της «θέλω». Και εμείς, δεν είναι σίγουρο πως θέλουμε να αντισταθούμε.

Λίγο να με ακολουθείς στο Instagram μου, με άφησες να σε ξεναγήσω και να σε παρασύρω στα έντονα φούξια, κίτρινα και royal blue, στις ομορφιές, στην υψηλή αισθητική και στα μεθυστικά αρώματα αυτού του τριημέρου.

«Πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, το Σαββατοκύριακο πριν τα γενέθλια μου, εσύ και εγώ στο Positano. Τι περισσότερο θα μπορούσα να ονειρευτώ? (Σ’ευχαριστώ)» είναι το δικό μου ραβασάκι στον Νικόλα.


I am «Posit-ively» sure I love this place… 

Σκαρφαλωμένη στις απόκρημνες πλαγιές του Αμάλφι και με εκπληκτική θέα στο Τυρρηνικό Πέλαγος, η αγαπημένη θερινή οικία του Franco Zeffirelli, και πλέον το Treville, το πιο πολυτελές boutique hotel του Positano, λουσμένο από τον ήλιο και την κοσμοπολίτικη αίγλη μιας περασμένης μυθικής εποχής, είναι το δώρο που μου επιφυλάσσει ο γενέθλιος μήνας μου, για το πρώτο Σαββατοκύριακο του.

Οι διάσημοι ένοικοι του, η Maria Callas, ο Leonard Bernstein, ο Rudolf Nureyev, η Coco Chanel, η Liza Minnelli, η Elizabeth Taylor και ο Richard Burton, έχουν προικίσει με την αύρα τους αυτές τις εκπληκτικής αισθητικής βίλες, τους ανθισμένους κήπους, τις κρυμμένες βεράντες με τα τροπικά φυτά και τα εξωτικά ψάρια, το On the Rocks με τα τραχιά βράχια που δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση με το καταπράσινο τοπίο, όσο οι λευκές και μπλε ομπρέλες παραπέμπουν σε μια γοητευτική ρετρό αίσθηση ολοκληρώνοντας το σκηνικό.

Taxi has arrived… ανεβάζω την εικόνα στο Instagram μου, καθώς βλέπω το σκάφος να πλησιάζει την παραλία On the Rocks (το Treville είναι ένα από τα δύο μόλις luxury hotels που διαθέτουν δική τους πρόσβαση στην δική τους παραλία, στο Positano) για να μας μεταφέρει στο αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό του Ποζιτάνο, γνωστό για τα πολύχρωμα κτίρια, τα χειροποίητα κεραμικά και τις όμορφες ακτές του.

You can Amal-find me in Positano!

Το θέρετρο της Τυρρηνικής θάλασσας είναι ο πιο αγαπημένος προορισμός του διεθνούς τζετ σετ

Πρόκειται για την καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς το Positano. ‘Η ακόμη καλύτερα, είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς ολόκληρη τη περιοχή, τη πιο ερωτική γειτονιά της Νότιας Ιταλίας. Το καλοκαίρι την ποδοπατάνε τα μιλιούνια των τουριστών, η άνοιξη, και ακόμη περισσότερο το φθινόπωρο, είναι η πιο κομψή εποχή για να βρεθείς στον παράδεισο του Αμάλφι. Ο κόσμος είναι όμορφος και ο καιρός γλυκός. Άλλωστε, ποιος θέλει να αφήσει την Ελλάδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο?

Αφού έχουμε περπατήσει κάθε πιθανή και απίθανη σπιθαμή του γραφικού αυτού χωριού, τώρα ο Νικόλας προτείνει να πάμε στο Rada για ένα μπουκάλι σαμπάνια. Για να απολαύσουμε οι δυο μας αυτές τις στιγμές, για να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας, κάτω από τον δυνατό ήλιο του Ποζιτάνο.

Laying out on the beach… Call it Posi-tan-o!

Επιστρέφουμε στο Treville μεθυσμένοι από την τόση ομορφιά και από την γλύκα της σαμπάνιας. Ο ήλιος είναι τόσο δυνατός που θυμίζει Ιούλιο στις Σπέτσες, αντί να πάμε να ξεκουραστούμε στη δροσιά του δωματίου μας, προτιμάμε να κατέβουμε τα 100 σκαλιά, και να βρεθούμε στην παραλία για να ξεβγάλουμε τα αρώματα της βοκαμβίλιας και των λεμονιών με μία βουτιά στα σμαραγδί νερά.

Οι παραλίες της γύρω περιοχής είναι υπέροχες, γεμάτες με όμορφα beach bar, όπου η μουσική παίζει όλη την ημέρα δυνατά και οι μέρες και οι νύχτες κυλούν με τρόπο κινηματογραφικό. Όμορφος κόσμος, κομψός, που θυμίζουν τους πρωταγωνιστές του The Talented Mr. Ripley, με τις quite luxury ενδυματολογικές επιλογές της Gwyneth Paltrow και του Jude Law, που ολοκληρώνουν την εικόνα τους με velvet sleepers και μαύρα Rayban.

Και τώρα, καθώς πέφτει το σούρουπο, και το ηλιοβασίλεμα μας βρίσκει εδώ, ξαπλωμένους στους αναπαυτικούς λευκούς καναπέδες του legendary Bianca Bar, λουσμένους από μία απαλή λάμψη που αντανακλά από τα εκατοντάδες κεριά και τους Μαροκινούς καθρέφτες, δημιουργώντας μια γαλήνια όαση που μας ταξιδεύει στις θρυλικές συγκεντρώσεις του παρελθόντος, εμείς τσουγκρίζουμε σκόρπιες ευχές, που μαζεύουν οι σειρήνες, να τις φυλάξουν σαν θησαυρό στις σμαραγδένιες σπηλιές του Ποζιτάνο.

Το τελευταίο σούρουπο πριν τα 54α γενέθλια μου…

error: Content is protected !!