ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Postcards from Spetses: Το νησί φόρεσε τα υπέροχα χρώματα από τα Κοράλλια και τις Πεταλούδες της Βανέσσας Γερουλάνου!

Άλλαξε ο καιρός. Σαν η επιστροφή των παραθεριστών να ρούφηξαν αχτίδες από τον ήλιο και αρκετή από τη δύναμη του. Δεν με ενοχλεί, είναι η εποχή που απολαμβάνω τις Σπέτσες ακόμη πιο πολύ. Έχω την αίσθηση πως αν ανοίξω τα χέρια μου, μπορεί να χωρέσει ολάκερο το νησί στην αγκαλιά μου. Σαν να’ ναι όλο στη διάθεση μου. Ίσως και να ‘ναι, με την έννοια πως δεν μου χαλάει κανένα χατίρι, μου κάνει όλα τα χούγια, ό,τι κι αν ποθήσω είναι πρόθυμο να μου το προσφέρει με μιας και σε γενναιόδωρες δόσεις. Ο αέρας είναι ακόμη ζεστός, ναι, σαφώς μυρίζει καλοκαίρι, παρόλα αυτά οι «καλημέρες» που μοιράζουμε στην αγορά συνοδεύονται με ευχές για την πρώτη του Σεπτέμβρη. Αγοράζω ζουμερά σταφύλια και σύκα όλο γλύκα από τον Τσάνα, τα September issues από τον Τσαπάρα, περνάω και για άλλες «καλημέρες» από την ψαραγορά. Χαμογελάω.

Είναι πολλοί φίλοι μου ακόμη εδώ, κι έως να ανοίξουν τα σχολεία, δεν βλέπω να έχει όρεξη να αναχωρήσει κανείς. Έστω κι αν τα βράδια, στις βεράντες του Ποσειδωνείου, οι κουβέντες μας περιστρέφονται γύρω από την ερώτηση «πότε θα επιστρέψεις?». Έστω κι αν η απάντηση λίγη σημασία έχει, στην πραγματικότητα δεν την προσέχει κανείς. Μπορεί να είναι το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της Δευτέρας.

Έστω κι αν κάθε χρόνο συνηθίζω να παραμένω έως και την γιορτή της Αρμάτας, η κόρη μου είναι τελειόφοιτη, οι σχολικές της υποχρεώσεις φέτος κορυφώνονται, το διάβασμα έχει ήδη -από καιρό ξεκινήσει- μήπως και προλάβει να βγει όπως πρέπει η ύλη. Έστω κι αν μία ζωή, κάθε τέτοια εποχή το μυαλό της είναι στο να φτιάξει το ομορφότερο καράβι για να αφιερώσει στην γιορτή του Άγιου Μάμα, τώρα η σκέψεις της τρέχουν αλλού. Μα είμαστε ακόμη εδώ. Και έχω σκοπό να ρουφήξω έως και την τελευταία στάλα Σπέτσες.

Φέτος, πριν λίγο καιρό, η αγαπημένη μου Βανέσσα Γερουλάνου, η οποία πέρασε τις θερινές της διακοπές μεταξύ Σπετσών και Πάτμου, διέθεσε τις συλλογές της, στις κομψές προθήκες του Kiki & Eros, που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην εστέτ αγκαλιά του Ποσειδωνίου. Σας έχω μιλήσει αρκετές φορές για τις εμβληματικές συλλογές κορυφαίων Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων, που φιλοξενούνται στις βιτρίνες του Kiki & Eros, και η αλήθεια είναι πως οι συλλογές Vanile on the Rock που υπογράφει η Βανέσσα Γερουλάνου συμπληρώνουν μοναδικά τόσο με τις επιβλητικές και sophisticated φόρμες όσο με τις εντυπωσιακές τους πέτρες, τις επιλογές της Κικής Τηλεμάχου, που βρίσκονται φωλιασμένες στην μεταξωτή αγκαλιά του Ποσειδωνίου.

Πόσες φορές έχω γράψει σε αυτές εδώ τις σελίδες για την Βανέσσα…. Ένα γρήγορο search το όνομα της και θα βγουν άπειρα αφιερώματα για την φίλη μου που από πολύ νωρίς καλλιέργησε και εξέλιξε το ταλέντο της στο κορυφαίο Rhode Island School of Design (RISD) στις ΗΠΑ, από όπου αποφοίτησε με πτυχίο Καλών Τεχνών (BFA), για να συνεχίσει να ανατέλλει το άστρο της της στο Central St. Martin’s στο Λονδίνο.

Ξεκίνησε να εργάζεται με τον Christian Francis Roth και στη συνέχεια με την Sonia Trussardi στη Νέα Υόρκη, για τους οποίους δημιούργησε pret-a-porter collections, ενώ τα επόμενα δέκα χρόνια ακολουθούν συνεργασίες με άλλες μεγάλες επιχειρήσεις ένδυσης με μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ.

Επιστρέφει στην Ελλάδα για α γίνει Head Designer της Marasil και Artisti Italiani, όσο ολοκληρώνει την εμπειρία της με τη διδασκαλία Surface Textile Design στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κλωστοϋφαντουργίας.

Λογική εξέλιξη, η δημιουργία της δική της συλλογής κοσμημάτων και αξεσουάρ μόδας, την Vanile on the Rock by Vanessa Geroulanos τα οποία είναι classy, τα κοσμήματα φοριούνται από το πρωί έως το βράδυ, ενώ η απόκτηση κάθε δημιουργίας με την υπογραφή της, αποπνέει έναν αέρα κοσμοπολιτισμού από όποια γυναίκα κι αν τα φοράει, σε όποια Μητρόπολη του κόσμου.

Η Βανέσσα Γερουλάνου στοχεύει τα μοναδικά και ξεχωριστά σχεδιασμένα κομμάτια της να εκφράζουν την θετική ενέργεια της και την εξαιρετική και ισορροπημένη αισθητική της. Κάθε συλλογή της άλλωστε, είναι ιδανική για την αυτοπεποίθηση της γυναίκας που ψάχνει την τελική πινελιά για να ολοκληρώσει το στυλ της.

Οι πελάτισσες της Βανέσσας Γερουλάνου φορούν «Vanile on the Rock»και η κοσμοπολίτικη αύρα τους αναδεικνύεται μέσα από τους συνδυασμούς των έντονων χρωμάτων και της ήρεμης δύναμης τους.

Ο δυναμισμός της μοναδικότητας που επιδιώκει η σχεδιάστρια, κάνει τα κοσμήματα να αγαπηθούν από το κοινό της Βανέσσας Γερουλάνου που πολύ γρήγορα γίνεται φανατικό.

Οι πελάτισσες της φορούν Vanile on the Rock και η κοσμοπολίτικη αύρα τους αναδεικνύεται μέσα από τους συνδυασμούς των έντονων χρωμάτων και της ήρεμης δύναμης τους.

Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά παραπάνω ούτε για την προσωπικότητα της Βανέσσας ούτε για την αγάπη που έχω τόσο στην ίδια όσο και στα κοσμήματα της. Είναι γνωστή η εκτίμηση που έχω στο πηγαίο ταλέντο της, το οποίο καλλιέργησε με τις σπουδές της, ενώ η αδιαμφισβήτητη αισθητική της και πλέον η πολύτιμη εμπειρία της, αποτελούν αναπόσπαστη υπογραφή στις δημιουργίες της.

Όμως να… Σήμερα το πρωί, λίγες μόλις ημέρες πριν εξαντληθεί κάθε στάλα Αυγούστου, σταμάτησα στο Ποσειδώνιο για μερικές «καλημέρες» ακόμα, και δεν μπόρεσα να αντισταθώ να δοκιμάσω άλλο ένα κολιέ της Βανέσσας Γερουλάνου, άλλο ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, κι άλλο ένα υπερμέγεθες δαχτυλίδι, που έτσι όπως τα έπλασε η έμπνευση και η φαντασία και τα χέρια της σχεδιάστριας τους, είναι σαν να μου ψιθυρίζουν «Μη μελαγχολείς, έστω κι όταν φύγεις, όπου κι αν πας, θα κουβαλάς το καλοκαίρι μαζί σου, θα φοράς αυτά τα υπέροχα κοράλλια και τις μαγικές πεταλούδες στο λαιμό…».

Πέμπτη 29 Αυγούστου ’24, στις Σπέτσες πάντα…

error: Content is protected !!