ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

My camera roll lately … και μία θεσπέσια συνταγή για pasta με λεμόνι!

Πιάνω το τηλέφωνο μου μήπως καταφέρω να πιάσω τη στιγμή που το πιο πολυφωτογραφημένο και γλυκοτραγουδισμένο φεγγάρι της χρονιάς κάνει την μεγαλειώδη του εμφάνιση πάνω από τα κατάρτια που τρυπώνουν με χάρη στον ουρανό. Μάταιο. Το δάχτυλο μου χαϊδεύει τώρα τις στιγμές που έχουν καταγραφεί στο camera roll μου, πριν γίνουν αναμνήσεις. Κάθε φωτογραφία και ένας φίλος, σε κάποιες πολλοί μαζί, κάθε στιγμιότυπο και μία βόλτα σε καταγάλανα νερά, και σε άλλο ένα αξέχαστο βράδυ. Βλέπω την Ευγενία Νιάρχου στην Σπετσοπούλα, να χαμογελά . Έχει περάσει κοχύλια στον λαιμό, στα λεπτά δάχτυλα της και στο καλάθι που κρατά, ενώ φοράει πάντα τις χρυσές της αλυσίδες, που χορεύουν στους αστράγαλους της. Έχει σχεδιάσει κοχύλια και για τα βαφτίσια του τρίτου παιδιού της αείμνηστης Μαριάννας Βαρδινογιάννη, της Μαριάννας Γουλανδρή-Λαιμού και του Φίλιππου Λαιμού. Το όνομα του Νικόλαος, γεγονός που γιορτάζεται δεόντως στο πάρτι που ακολουθεί του Μυστηρίου.

«Κλείσαμε τραπέζι στις 20.00′ στο Νερό της Αγάπης. Εσείς, εμείς και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Μακάρι να μπορεί και το Ελμινάκι». Μου στέλνει τώρα μήνυμα ο φίλος των παιδικών μου καλοκαιριών, Αλέξης Στεφανάκης. Ναι, οι κουβέντες όλων όσων παραθερίζουν στο νησί, συνήθως καταλήγουν στο γιατί κάποια εστιατόρια υποδεικνύουν πως μπορείς να κάνεις κράτηση στις 20.00′ ή στις 22.30′, συνήθως οι γνώμες διχάζονται, μιας και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θέλει να πάει για φαγητό ούτε στις 20.00′ ούτε στις 22.30′, αλλά επειδή αυτό συμβαίνει μόνο για το συγκεκριμένο δεκαπενθήμερο, που σαν τα πάντα όλα να συμβαίνουν στις Σπέτσες, περιμένουμε να περάσει το μεγάλο τσουνάμι των επισκεπτών, έως ότου το νησί ξαναγυρίσει στους κανονικούς του ρυθμούς, τότε που για να πιεις τον καφέ σου ή το ούζο σου στο Καφενείο, δεν θα χρειάζεσαι reservation από πριν. Ο Κωνσταντίνος (Μαρκουλάκης) έχει νοικιάσει ένα από τα πιο μαγικά σπίτια εδώ στις Σπέτσες, μικρό μα σαν να έχει βγει από τις σελίδες της Πίλτσερ όταν περιγράφει τις διακοπές του Σεπτέμβρη στην Κορνουάλη, ακριβώς πάνω στη θάλασσα, ενώ από μεθαύριο θα συνεχίσει τις διακοπές του στην Σμαράγδα, στην Αίγινα. To make the story short, καθόμαστε για φαγητό στις 20.00′, το ψάρι μας σερβίρεται μετά από λίγο, η ώρα έχει πάει 1 μετά τα μεσάνυχτα και κανείς δεν διακόπτει τις σκέψεις και τις κουβέντες μας, τους προβληματισμούς και τις απόψεις μας, τις πιο προσωπικές μας ιστορίες, που οι λέξεις βγαίνουν από τα πιο βαθιά μας, και που ξέραμε πως μπορούμε να εμπιστευτούμε σε αυτό εδώ το τραπέζι, και να μην τις προδώσει κανείς. Η κράτηση των 22.30΄δεν ήρθε ποτέ.

«Φιλενάδα βάλε καφέ και έρχομαι», άλλο ένα μήνυμα, 9.30′ το πρωί αυτό, από την Νάνσυ Μαλλέρου, η οποία μένει σε απόσταση αναπνοής από το δικό μου σπίτι. Απόσταση αναπνοής λέμε όταν μπορούμε να πάμε από το ένα σπίτι στο άλλο με τις πιτζάμες μας, και εμείς, ναι, αυτό κάνουμε. Την Νάνσυ την αγαπώ όπως αγαπώ όλους όσους η παρουσία με πλημμυρίζει θετική ενέργεια, με ηρεμεί, όσων η παρουσία δίπλα μου μοιάζει με δροσερό αεράκι. Η αγάπη αυτή μάλλον προέρχεται από την εκτίμηση που έχει η μία για την άλλη, και έχουν υπάρξει αρκετές φορές που συναντηθήκαμε στο παρελθόν, ενώνοντας την όση δύναμη διαθέτει η κάθε μία, για να διαδώσουμε τα θετικά μας μηνύματα. Με έχει προσκαλέσει να μιλήσω σε ένα από τα talk of the town ετήσια life coatching Σεμινάρια της «Καλύτερα Γίνεται», με θέμα το Success Story του Fay’s Control, έχω γράψει άπειρες φορές για τις Ομιλίες της, έχω φιλοξενήσει αρθρογραφία της, έχω ανταποκριθεί στην πρόσκληση-πρόκληση της, των 90 ημερών, για να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας. Μιλάμε την ίδια γλώσσα και γελάμε με τα ίδια πράγματα. Την έχει παντρέψει ο Αντώνης Βορδώνης και αγαπάει τις Σπέτσες. Και τις βόλτες στο Αιγαίο με το φουσκωτό του άντρα της. Και τον Ελληνικό καφέ χωρίς καϊμάκι, και νερωμένο κατακάθι. Τώρα έρχεται στην βεράντα μου και η Μάρσια Χατζηγεωργίου, μιλάμε για το Nama Tribe, την ηλεκτρονική πλατφόρμα, που γνωρίζει ήδη τεράστια επιτυχία, αφού η Νάνσυ κάνει εβδομαδιαίο live coatching στα μέλη της «φυλής», αλλά και ατομικές θεραπείες «χωρίς να κοιτάζει κανείς το ρολόι…», όπως περηφανεύεται η φίλη μου, για το πως αντιλαμβάνεται η ίδια τις συνεδρίες της.

Το camera roll μου τώρα βρίσκεται στα χαμόγελα του Χάρη Τσομόγιαννη και της Αϊνόλας Τερζοπούλου, όταν απολαμβάνουμε από ένα παγωτό μηχανής, μετά τη θάλασσα, φτάνει στις βουτιές της Κατερίνας Κατόπη, στα ανοιχτά μπλε του Πόρτο Χέλι, συνεχίζει με τον Νικόλα πάνω στο μηχανάκι, για άλλη μία βουτιά στον Άγιο Νικόλα.

Κοίτα τώρα πως κερδίζει τη ματιά σου η Σπετσιώτικη βουκαμβίλια, μέσα στον δίσκο της Themis Z, που πήρα δώρο για να προσφέρω στην αγαπημένη μου Εμμανουέλα Λύκου, στο δείπνο που μας υποδέχθηκαν με τον Δημήτρη Γαλάνη, στο καινούργιο τους σπίτι στο νησί. «Φιλενάδα θα είστε οι πρώτοι που θα μας κάνετε ποδαρικό…» συμπληρώνει στην πρόσκληση….

Κοίτα την Βάσω Τρίγκα, καθώς φεύγει από το σπίτι, με το μπλοκάκι και το μολύβι, που θα «πιάσουν τη στιγμή» καθώς οι Γάλλοι ψωνίζουν στα βοτσαλωτά.

Μία άλλη βραδιά, γιορτάζουμε τα γενέθλια της Ειρήνης Νικολοπούλου. Πάνω στη θάλασσα. Μία συντροφιά που παραθερίζουν μία ολόκληρη ζωή εδώ και αντί κεριών, δύο πανομοιότυπα νούμερα πάνω στη τούρτα από το Βανίλια. «Τα κεράκια τα έσβησα & επειδή δεν θα χώραγαν πιά στην τούρτα & μπείτε στον κόπο να μετράτε , ενθρόνισα τον αριθμό μου! Με το μεγαλύτερο μέρος της αγαπημένης μου οικογένειας Elena ToupoyanniIoli Vartsou Ermis Vartsos& φίλους που ξεχωρίζω , τα γενέθλια μου είχαν θέα την θάλασσα των Σπετσών, καλοκαιρινό καύσωνα αλλά και ένα φεγγάρι που ανέβαινε σιγά σιγά ψηλά Λιονταράκια μου είμαστε τυχερά να γιορτάζουμε στην πιο όμορφη στιγμή της χρονιάς
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Το καφτάνι ,μόλις ανακάλυψα το @beparisian *ευχαριστώ την αεικίνητη φίλη μου Φαίη Μπέη 🩵για τις σούπερ φωτό Fay’s Control. Την τούρτα μου την έφτιαξε πάλι η κυρία Σοφία από τη Vanilia» γράφει στα social media της.

Φτιάχνω pasta με macademia και λεμόνια κομμένα από τον κήπο, για να φάμε κάτω από την πέργκολα. Δεν βρίσκω macademia, τα αντικαθιστώ με peanuts. Ανεβάζω κάποιες εικόνες, ζητάτε τη συνταγή.

Τώρα στην οθόνη μου βλέπω τα mail που φτάνουν από άλλα νησιά, σαν να θέλουν να με ξυπνήσουν από αυτή τη θερινή μου νάρκη. Ένα από τη Lifeline που μας καλεί σε Φιλανθρωπικό Black Tie Gala στο Παλάτι στο Βελιγράδι, για τους σκοπούς του Ιδρύματος, που ηγείται η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη. Έχουμε υπάρξει με τον Νικόλα, καλεσμένοι του Πριγκιπικού Ζεύγους στο Παλάτι στο παρελθόν, θα χαρούμε πολύ να παραβρεθούμε και φέτος.

Κάποια είναι από τον Γιώργο Ντάβλα, από γνωστούς και φίλους σε δικές τους καλοκαιρινές στιγμές. Ο PR Manager Γιώργος Ντάβλας, μαζί με την σύζυγό του Έλενα και την καλή του φίλη Δέσποινα Μοιραράκη, με αφορμή τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο Νησί των Φαιάκων, επισκέφθηκαν το Toula’s Seaside, όπου συνάντησαν τους ιδιοκτήτες, Νίκο Βεργέτη και Αγάθη Βεργέτη! Οι αναμνήσεις της head Chef, κ. Τούλας από ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, αμέτρητες. Συνταγές που αποτέλεσαν το καμβά πάνω στον όποιον η σύγχρονη αισθητική, οι ιδιαίτερες τεχνικές, η φαντασία αλλά και η έμπνευση, ζωγράφισαν με μαεστρία ένα ιδιαίτερο μενού που σκοπό έχει να αφυπνίσει όλες τις αισθήσεις των καλεσμένων. Αγαπάμε πολύ τον Νίκο και την Αγάθη, είναι από τους πρωταρχικούς λόγους που θέλουμε να επισκεπτόμαστε κάθε καλοκαίρι την Κέρκυρα και τον παραμυθένιο κόλπο στο Αγνί, ενώ πολλές ιστορίες από τις εκεί επισκέψεις μας, μπορείς να διαβάσεις σε αυτές εδώ τις σελίδες.

Στην Κέρκυρα, ο Γιώργος Ντάβλας συναντήθηκε και με την εικαστικό Ιωάννα Ευθυμίου, λίγες ημέρες πριν τα Maria Callas Monaco Gala & Awards στη Βενετία, στα πλαίσια του 81ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Η Ιωάννα Ευθυμίου, είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια των Maria Callas Monaco Gala & Awards ενώ ο Γιώργος Ντάβλας, θα παρουσιάσει την λαμπερή βραδιά. Το νησί των Φαιάκων όμως και το TRYP by Wyndham Corfu Dassia επέλεξε για την φετινή ολιγοήμερη ξεκούρασή του ο διάσημος ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος απολαμβάνοντας τις ανέσεις και τα facilities του Best of TRYP 2023 Lifestyle Design ξενοδοχείου, μέλους της Wyndham Hotels and Resorts, καθώς και τις γοητείες της Κέρκυρας, μένοντας εντυπωσιασμένος από την ποιότητα και το tailor-made service του ξενοδοχείου. Τέλος, σε έναν επίγειο παράδεισο γεμάτο εκπλήξεις, άριστη φιλοξενία και εξαιρετικές απολαύσεις, στο Principote Mykonos, βρέθηκε ο πανταχού παρόν Γιώργος Ντάβλας μαζί με τον Κώστα Μαρτάκη και τον Ανέστη Ευαγγελόπουλο.

Θα μπορούσα να συνεχίσω το scrolling στο camera roll μου, μα θα ήταν σαν να αποχαιρετώ το καλοκαίρι και δεν είμαι έτοιμη ακόμη. Βλέπω παντού χαμόγελα, πλατιά σαν ατελείωτα καλοκαίρια, βλέπω τα ψηλά φοινικόδεντρα φρουρούς των ιστοριών μας, βλέπω χρυσά ηλιοβασιλέματα, σαν να ακούω τους ήχους από τα ποτήρια όταν τσουγκρίζουν ευχές με Paloma.

Με βλέπω ανάμεσα στις φίλες μου, την Ιωάννα και την Βανέσσα. Είμαστε αγκαλιά, είμαστε στο Ποσειδώνιο, σε ένα από τα δείπνα του Αυγούστου. Η Ιωάννα θα παραμείνει μία εβδομάδα στο νησί των αρωμάτων, και θα συνεχίσει τις θερινές της διακοπές στα ανοιχτά του Ιονίου. Μαζί της και η κόρη της Κέλλυ, που θα φιλοξενήσει την Ελμίνα. Η Βανέσσα θα φύγει για την αγαπημένη της Πάτμο, μα πίσω της, εδώ στις Σπέτσες, θα αφήσει μεγάλο μέρος των τελευταίων συλλογών της Vanile on The Rock, όπου θα διατίθενται στις κομψές βιτρίνες του Kiki & Eros, μέσα στην υπέροχη αγκαλιά του Ποσειδωνίου.

Το καλοκαίρι συνεχίζεται…

error: Content is protected !!