ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Serendipity»: Η Ίρις Γιαννακοπούλου ιχνηλατεί ένα αισθητικό ταξίδι στις Σπέτσες!

Το Poseidonio Grand Hotel στο πλαίσιο της Classic Yacht Reggata παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ίριδας Γιαννακοπούλου ‘Serendipity’.

Στην έκθεση «Serendipity» η Ίρις Γιαννακοπούλου ιχνηλατεί ένα αισθητικό ταξίδι στις Σπέτσες, σταματώντας σε χαρακτηριστικά για εκείνη σημεία της εμπειρίας του νησιού. Οι εικόνες δεν προδιαγράφονται νοητικά, αλλά προσωποποιούν της στιγμές προσοχής, ενατένισης τελικά ως ευτυχείς συγκυρίες: «Serendipity»!

Ξεκινώντας να ζωγραφίσει την Classic Yacht Reggata, φέρνει μαζί της τα μνημικά στιγμιότυπα παλαιότερων ιστιοπλοϊκών αγώνων. Καθώς το καινούργιο ταξίδι ξετυλίγεται, η ένταση του Aegean 600 κάτω από το ναό του Ποσειδώνα συναντά τη γοητευτική βαρύτητα των ξύλινων σκαριών. Στο νησί, η αδρότητα του σοβά των παραδοσιακών σπιτιών μπλέκεται με τη μοράβια των καϊκιών και το ζεστό μαύρο μέταλλο της κουκουβάγιας της Ναταλίας Μελά. Η κουκουβάγια σύμβολο Σοφίας, η καλλίτεχνις σύμβολο δυναμισμού και μεγαλείου της γυναικείας φύσης, θα γίνει η υπόρρητη έμπνευση της έκθεσης. Κινητήρια δύναμη της Ίριδας η πίστη της στη ζωτική μαγεία της απρόσμενης έκπληξης που κάνει τα πράγματα, τις συναντήσεις, τις έλξεις τους να καλούν, να μεταλλάσσονται, να φτιάχνουν νέους κόσμους. Ζωγραφίζει ένα παλιό Triumph τη στιγμή που ξαποσταίνει μπροστά στο Ποσειδώνιο, τα βιτζιρέλα και τα σχοινιά να περιτυλίγονται σα σώματα αφημένα ή εντεταμένα από τον άνεμο, τον ορίζοντα στο αγνάντι της Μπουμπουλίνας …

Οι εικόνες της Ίριδας δεν αποτυπώνουν ένα παρελθόν που χάνεται, καθηλωμένο στην τρυφερή νοσταλγία για μια άλλη εποχή ανεπίστρεπτη. Αντίθετα, μιλούν για το παρόν, παλλόμενο από ζωή. Εκείνο που μας προσφέρει απλόχερα, όπως ένα παιδί, μια μητέρα, είναι η χαρά της ζωής, πλούσιας συναισθημάτων και αισθήσεων στη συνάντηση της με την άπειρη ανοιχτότητα του κόσμου.

iris 17/05 10

Η έκθεση ‘Serendipity’ θα εκτεθεί από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου, στο Poseidonio Grand Hotel στις Σπέτσες.

Ίρις Γιαννακοπούλου «Serendipity»
Welcome party: Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 στις 21:00
Poseidonio Grand Hotel, Σπέτσες.
Διάρκεια έκθεσης: 27 έως 30 Ιουνίου 2024

error: Content is protected !!