ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τρις σπουδαίες προσωπικότητες του κόσμου, τιμούν τον Έλληνα σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσιο επιλέγοντας τις iconic δημιουργίες του!

Maria Embiricos, Paloma Picasso και Donna Olympia Torlonia Weiller σε μία κοινή εμφάνιση με δημιουργίες του αγαπημένου σχεδιαστή!

Οι υπέροχες Maria Embiricos, Paloma Picasso και Donna Olympia Torlonia Weiller, τρεις σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης και της διανόησης, όπως τις συναντήσαμε στα εγκαίνια της έκθεσης Picasso, στην Αρχαία Ελεύθερνα, στο Ρέθυμνο με δημιουργίες δια χειρός Dimitris Dassios.

Maria Embiricos, Paloma Picasso και Donna Olympia Torlonia Weiller

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Παλόμα στην μνήμη του αδελφού της Κλώντ που έφυγε πέρσι από τη ζωή, και συνοδεύεται από έναν εξαιρετικό κατάλογο σε επιμέλεια της ίδιας και του αδελφού της Μαρίας Εμπειρίκου, Πέτρου Γαϊτάνου. Ήταν μια εξαιρετική σύζευξη σημαντικών ανθρώπων με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση έγινε στην Αρχαία Ελεύθερνα, εκεί όπου είχαν γίνει οι ανασκαφές από τον Νίκο Σταμπολίδη νυν διευθυντή του μουσείου της Ακρόπολης που έκανε και το curation.

Ο Δημήτρης Ντάσιος από τον φακό του Γιώργο Καπλανίδη

Ο (αγαπημένος μου) Δημήτρης Ντάσιος έχει χαράξει μία αξιοσημείωτη πορεία, η οποία άλλωστε σε συνδυασμό με την καλλιέργεια και τις σπουδές του, διαμόρφωσαν το ταλέντο του. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, θέατρο και κλασικό τραγούδι. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής με τις Μίρκα Γεμεντζάκη και Μάγια Λυμπεροπούλου και φωνής, ποίησης με τον Σπύρο Σακκά. Συνεργάστηκε με τους Σπύρο Σακκά (Αρχαίο Θέατρο Δελφών), Βασίλη Νικολαΐδη (Μουσικό Θέατρο Βόλου), Σταμάτη Φασουλή, Λάκη Λαζόπουλο (Αθήναιον) κ.ά. Έχει συμμετάσχει στις τηλεοπτικές σειρές Η αναγέννηση ενός έθνους (ΕΤ2, 1990), Οι φρουροί της Αχαΐας (Mega 1992/93), Τμήμα ηθών (ΑΝΤ1, 1992) κ.ά. Έπαιξε στην ταινία Ακροπόλ (1996) του Παντελή Βούλγαρη, στην τηλεοπτική θεατρική παραγωγή Ωραία μου κυρία (1994) και στο μιούζικαλ Δαίμονες (1991). Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές Έχει διδάξει θεατρική έκφραση, αφήγηση και λόγο σε εκπαιδευτικούς μέσα από προγράμματα του υπουργείου Παιδείας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διακοσμητικές τέχνες και δημιουργεί κοσμήματα. Παρουσιάζει τις συλλογές του στο Αthens Fashion Week, στο Daniele Ghiselli Showroom στο Μιλάνο και στο No Season στο Παρίσι, ενώ τόσο η συλλογή κοσμημάτων του όσο και αυτή με τα jean τζάκετ διατίθενται σε σημαντικές μπουτίκ σε όλο τον κόσμο. Συνεργάστηκε με την ΕΛΣ σε παραγωγές όπερας και, κυρίως, οπερέτας, εμφανιζόμενος σε έργα, όπως: Η όπερα της πεντάρας Die Dreigroschenoper, Χριστίνα, Ο γενικός γραμματέας, Το κορίτσι της γειτονιάς, Το φιόρο του Λεβάντε, Οι απάχηδες των Αθηνών, Θυμήσου εκείνα τα χρόνια (ΕΛΣ). Επιμελήθηκε την εκδήλωση Όπερα και Μόδα / “Il sogno” (Κλιμακοστάσιο Ολύμπια, 2013).

Για να βρεις τις δημιουργίες του Dimitris Dassios μπες εδώ!

error: Content is protected !!