ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Παιδικά Βιβλία από τις εκδόσεις Μέλισσα στο «Christmas at The Pop Up Project» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή!

Δεν υπάρχει κανένα καλύτερο δώρο από ένα καλό βιβλίο. Ιδίως όταν είναι ένα σπουδαίο βιβλίο για παιδιά!

Ο Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ ειδικεύεται από το 1953 σε εικονογραφημένες εκδόσεις ιστορίας, αρχιτεκτονικής, αρχαιολογίας και ελληνικού πολιτισμού. Στον κατάλογο των εκδόσεων θα βρείτε επίσης ξεχωριστά παιδικά βιβλία που προσκαλούν τους μικρούς αναγνώστες (και τους γονείς τους) να ξεφυλλίσουν τις πολύχρωμες σελίδες τους και να διασκεδάσουν, να προβληματιστούν και να μάθουν για τις τέχνες, την επιστήμη, την ιστορία, τη μυθολογία, το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Κείμενα: Ντέιβ Έγγερς, Εικονογράφηση: Σον Χάρρις

Τι ακριβώς σημαίνει να είσαι πολίτης;
O πολυβραβευμένος και προτεινόμενος για το βραβείο Πούλιτζερ αμερικανός συγγραφέας Ντέιβ Έγγερς δημιουργεί έναν οδηγό του Πολίτη για μικρά παιδιά, που διδάσκει τις υποχρεώσεις τους και τα δικαιώματά τους στην κοινωνία.
Με το χιούμορ και την ευφάνταστη εικονογράφηση του Σον Χάρρις, η μεταμόρφωση ενός απομονωμένου νησιού σε μια φιλόξενη κοινότητα απεικονίζει την πορεία από τον κόσμο που ξέρουμε σε έναν κόσμο που όλοι μπορούμε να πιστέψουμε ότι επιτέλους θα υπάρξει.

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Κείμενα: Δημήτρης Παντερμαλής, Εικονογράφηση: Φίλιππος Αβραμίδης
Πού πήγαιναν τα παιδιά σχολείο; Ποια ήταν τα μαθήματά τους; Ποιες ήταν οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια τους; Τι συνέβαινε στον κακό μαθητή; Τι ρόλο είχαν οι σοφοί Κένταυροι
Με κείμενα του αείμνηστου Δημήτρη Παντερμαλή και σύμμαχο τη ζωντανή και μοντέρνα εικονογράφηση του Φίλιππου Αβραμίδη, το βιβλίο δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν για την εκπαίδευση των νέων από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και το Βυζάντιο και να προσεγγίσουν την αρχαία ελληνική ιστορία με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Επιστημονική επιμέλεια: Γιώργος Παπαθεοδώρου, Κείμενα: Αργυρώ Σταματάκη, Εικονογράφηση: Δανάη Χρηστάνη

Το βιβλίο ακολουθεί το ταξίδι μιας πλαστικής σακούλας μέσα στη θάλασσα, που ξεκινώντας από το Βόρειο Αιγαίο, διασπάται και κομμάτια της φτάνουν μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό. Με πολύ έξυπνο τρόπο, ο καθηγητής Ωκεανογραφίας στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας & Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Παπαθεοδώρου, με τη βοήθεια της Αργυρώς Σταματάκη στα κείμενα και της Δανάης Χρηστάνη στην εικονογράφηση, δημιούργησαν ένα μοναδικό βιβλίο γεμάτο επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία για τη θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά, που περνάνε στον μικρό αναγνώστη με τρόπο εύκολο και διασκεδαστικό.
Στόχος του βιβλίου είναι να συστήσει στα παιδιά τον μαγικό υποθαλάσσιο κόσμο και να επισημάνει πώς μια ασυνείδητη πράξη μας ή μια απροσεξία μπορεί να γεννήσουν καταστάσεις που μόνον η προσοχή και η περίσκεψη μπορούν να αποτρέψουν ώστε να χαιρόμαστε όλοι τη ζωή και ό,τι μας περιβάλλει.

AVRA, AN AMAZING GREEK HORSE
Jenifer Neils, Εικονογράφηση: Μαριάννα Πόγκα, Χρίστος Σιμάτος
Eμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της Αύρας, ενός αλόγου κούρσας που χρίστηκε τιμώμενο μέλος του Αθηναϊκού Ιππικού,το βιβλίο φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στην επιστήμη και τους μαθαίνει ιστορίες για το άλογο και τη θέση του στην αρχαία Ελλάδα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ζοζέ Σαραμάγκου, Εικονογράφηση: Αντρέ Λετρία, Απόδοση: Χρήστος Μπουλώτης

Τι θα γινόταν αν οι ιστορίες για παιδιά γίνονταν υποχρεωτικό ανάγνωσμα για τους ενήλικες; Ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας, Ζοζέ Σαραμάγκου, διηγείται τις περιπέτειες ενός μικρού αγοριού, μακριά από το μικρό χωριό όπου ζει με την οικογένειά του. Μια ιστορία “πιο όμορφη από όλες όσες έχουν γραφτεί”, γεμάτη μηνύματα για μικρούς και μεγάλους.

ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΕΙΔΩΛΙΑ
ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
Σοφία Γιαλουράκη, Εικονογράφηση: Stephen Livanos

27 κυκλαδικά ειδώλια από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, ζωντανεύουν και μας “µιλούν” για τον πολιτισµό της εποχής τους, μέσα από πολύχρωμα, πρωτότυπα σχέδια και τη φρέσκια ματιά του Stephen Livanos.

ΓΙΑΓΙΟΙ ΚΟΥΣΑΜΑ
ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ
Σάρα Σουζούκι, Εικονογράφηση: Έλεν Γουάινσταϊν

Ένα δημιουργικό ταξίδι στο πουά σύμπαν της Γιαγιόι Κουσάμα, της πιο επιτυχημένης εν ζωή εικαστικού στον κόσμο. Μέσα από την αφήγηση της ζωής της και σκηνικά-μεταγραφές των πιο γνωστών της έργων θα γνωρίσουμε την πιο διάσημη “γιαγιάς” της τέχνης, που κάλυψε τον κόσμο με βούλες, από εδώ ως το άπειρο.

Οι Εκδόσεις Μέλισσα θα μας υποδεχθούν στο «Christmas at The Pop Up Project» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, να επιλέξουμε τα ομορφότερα δώρα για τους μικρούς μας φίλους!

error: Content is protected !!