ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ξεφυλλίζοντας τον Ιούλιο στάθηκα εδώ..

Ιούλιος του ΄24, σε όμορφους προορισμούς με όμορφους ανθρώπους…

Ξεφυλλίζω τον Ιούλιο μέσα από το camera roll μου. Η πρώτη μέρα του με βρίσκει σε ένα μικρό σπίτι με μεγάλα παράθυρα που κοιτάζουν όλα τα μπλε του Αιγαίου, και τα θεμέλια του ριζωμένα βαθιά μέσα στη θάλασσα της Λέρου. Με βλέπω να κολυμπάω στα ανοιχτά των Λειψών, να προσεγγίζουμε με το φουσκωτό τους πιο απόκρημνους κόλπους στο Ασπρονήσι, να σταματάμε για να καταλαγιάσουμε την πείνα μας στον Τρύπα στους Αρκιούς, και να συνεχίζουμε στο Μαράθι και στα Τηγανάκια, να καταλήγουμε το βράδυ αργά στον μώλο του Μύλου και να μοιραζόμαστε ιστορίες με φίλους καινούργιους που κάναμε στο νησί και που ελπίζουμε να είναι από αυτές τις φιλίες που θα κρατήσουν για πάντα.

Ξεφυλλίζω τις ημέρες που περάσαμε στη βόρεια Κρήτη, και στις νότιες παραλίες της. Γράφω στο Instagram μου: «Ένα όμορφο σπίτι με μία πελώρια αυλή, στο πιο ψηλό σημείο ενός μικρού χωριού, στη βόρεια Κρήτη. Βαφές λέγεται, το ξέρεις; Θα μας βρεις εύκολα από τα γέλια που απλώνονται έως τον κάμπο και από το παρκαρισμένο λευκό βανάκι, με το χαρακτηριστικό Rent a car. Όλη μέρα διασχίζουμε απ’άκρη σ’άκρη με αυτό την άγρια ομορφιά της Κρήτης, τραγουδάμε από Hendrix έως Βουγιουκλάκη, μέχρι να φτάσουμε στις παραλίες με τα καταγάλανα νερά. Το σούρουπο τρώμε τηγανιτές πατάτες με στάκα, χοχλιούς με τα χέρια και καλιτσούνια με μέλι, το βράδυ επιστρέφουμε αργά, καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο με τα πόδια μας απλωμένα στο μακρόστενο πεζούλι και μετράμε τ’ άστρα. Κάποιον θα τον πάρει εκεί επί τόπου ο ύπνος, με το αλάτι ακόμα και το μαγιό, άλλος θα σερβίρει ρακί, άλλος θα φέρει μία τούρτα, δεν το’χουμε σε τίποτα να στήσουμε την γιορτή απ’την αρχή. Καρδιά Ιουλίου, φίλοι ζωής, σ’ένα απομακρυσμένο διατηρητέο χωριό των Χανίων, σε υψόμετρο 200 μέτρων, με 200 μόλις κατοίκους… »

Μία μόλις ημέρα μετά και το camera roll με ταξιδεύει πίσω στην ανεμοδαρμένη Κύθνο. Κοίτα που φτάσαμε κιόλας στην καρδιά του Ιούλη. Με βλέπω να φοράω ένα μπλε φουστάνι στο χρώμα του ουρανού, με βλέπω να χαμογελάω στον φακό, με βλέπω πλημμυρισμένη από την χαρακτηριστική ομορφιά και τους ανακουφιστικούς αέρηδες των Κυκλάδων, σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές, στην κουφή της παραλίας Φλαμπούρια της Κύθνου. Με βλέπω να βάζω σε σειρά τις σκέψεις μου, μαγεμένη από το πετρώδες περιβάλλον και το κυκλαδίτικο αφήγημα της δωρικής Κύθνου, από αυτές τις σκέψεις που κάνουν καλό στην ψυχή μου.

Και να ‘μαι τώρα, να χορεύω στην πιο μαγική αυλή του Αιγαίου, σε αυτήν του Νίκου και της Κατλήν Μακροπούλου, σκαρφαλωμένη πάνω στα βράχια πίσω από τον Κούνδουρο της Κέας. Το φουστάνι μου είναι πάλι στο μπλε χρώμα του ουρανού και κάποια λευκά σύνεφα σχηματίζουν τον αφρό της θάλασσας την ώρα που αυτή σκάει στον μόλο.

Σε άλλη φωτογραφία είμαι αγκαλιά με την Ελμίνα και η λεζάντα γράφει «Από τις μπλε αγκαλιές της Κύθνου, στα ολόχρυσα φιλιά της Κεας…»

Φτάσαμε στις 20 Ιουλίου, και είμαστε καλεσμένοι του Προέδρου της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, Νίκου Μακρόπουλου και της υπέροχης και πολυαγαπημένης μου Κατλήν Μακροπούλου, σε ένα καθιερωμένο πλέον και πάντα μαγικό τριήμερο, στην μοναδικής αισθητικής κατοικίας στην κομψή Τζια.

Η παρέα συμπληρώνεται από τον Ανδρέα και την Μιλένα Τσαβλίρη, που ήρθαν από το Λονδίνο για τις θερινές τους διακοπές στην Ελλάδα, τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη με την όμορφη σύζυγο του Δήμητρα, το ζεύγος Σπύρου και Καλλιόπης Τζοάννου με την κόρη τους Κλειώ, που μόλις επέστρεψε για τις δικές της διακοπές από τις σπουδές της στο Columbia και την αγαπημένη μου Μαρία Σταυρίδη, μητέρα των Θοδωρή και Γιάγκου Αγιοστρατίτη, η οποία διαθέτει επίσης ένα από τα πιο όμορφα σπίτια του Κούνδουρου.

Αν ακολουθείς τα Instagram post & stories μου, θα έχεις δει κάποιες από τις εικόνες αυτού του μοναδικής αισθητικής τριημέρου που επιφύλασσαν οι οικοδεσπότες μας για εμάς.

Μα εγώ στέκομαι σε αυτή τη βραδιά πριν συνεχίσω το ξεφύλλισμα μου στον Ιούλη…

Νίκος Μακρόπουλος, Σπύρος Τζοάννος, Νικόλας Κατσαρός, Χάρης και Δήμητρα Θεοχάρη
Κατλήν & Μαρία. Φίλες αγαπημένες, γειτόνισσες σε αυτή την γειτονιά του ονείρου…

Οι συζητήσεις μας μας βρίσκουν το πρωί. Συζητάμε για όσα συζητάει επιχειρηματική Αθήνα και γράφει ο Οικονομικός Τύπος: Ούτε δύο μήνες δεν έχουν περάσει από το εντυπωσιακό deal μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Νίκου Μακρόπουλου για την εξαγορά της «Ευρώπη Ασφαλιστική» από τον Όμιλο Intracom και ο πολύπειρος ασφαλιστής κάνει το επόμενο επιχειρηματικό βήμα του. Μόλις προχθές 18 Ιουλίου, έγινε η σύσταση της νέας εταιρείας συμμετοχών του με την επωνυμία «KNL Investment Holdings» ώστε, με τη ρευστότητα που πλέον διαθέτει, να κινηθεί δυναμικά και σε άλλα πεδία της αγοράς!

Οι συζητήσεις μας μας βρίσκουν το πρωί. Μιλάμε για το πως γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν ο εφοπλιστής Ανδρέας και η Μιλένα Τσαβλίρη, οι οποίοι μετά από τρία παιδιά και εγγόνια, μία ζωή μαζί και πολλά χρόνια γάμου, παραμένουν ένα από τα ομορφότερα ζευγάρια του Λονδίνου. Μιλάμε για τον γάμο του Χάρη και της Δήμητρας στη Κολώνα της Κύθνου, για τις σπουδές της Κλειούς και για αυτές που έρχονται της Ελμίνας.

Η ώρα περνάει, το δάχτυλο μου γλιστράει στο camera roll που μας δείχνει ξημερώματα ακόμη σε αυτή τη τραπεζαρία…

Το επόμενο πρωί θα πάμε στο One & Only να περάσουμε την ημέρα, το μεθεπόμενο θα πάμε στον κόλπο Ξύλα… Ιούλιος του ΄24, σε όμορφους προορισμούς με όμορφους ανθρώπους…

Μιλένα Τσαβλίρη, Κατλήν Μακροπούλου, Νικόλας Κατσαρός, Φαίη Μπέη

Ακόμα δεν είχαμε πάει στην Πάρο, ακόμη δεν είχαμε πάει στις Σπέτσες… Οι πιο όμορφες στιγμές που θα γίνουν πολύτιμες αναμνήσεις του Ιούλιου και των καλύτερων προορισμών του…

error: Content is protected !!