ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Τέχνη του δώρου και το moodboard του θερινού σπιτιού: How do you get inspired?

Βαθύς Ιούλιος, έτοιμος να κλείσει τη ζεστή του αυλαία. Και εγώ, ανάμεσα στα πήγαινε-έλα μου, από το Κρητικό Πέλαγος στις Κυκλάδες, από νησί σε νησί και σε μία αέναη χορογραφία island hopping, από την Κύθνο στη Τζια και από τις μπλε αγκαλιές της Λέρου στην ολόχρυση ακτή της Πάρου, κοντοστέκομαι για λίγο στην Αθήνα για τα απαραίτητα μου. Κάποια ραντεβού που θέλω να πάνε καλά, εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν πριν το μεγάλο θέρος, τελευταία ψώνια, κάποια δώρα. Κάθε πρόσκληση σε όμορφες θερινές οικίες φίλων καρδιάς και από ένα δώρο διαλεγμένο με αγάπη. Η τέχνη του δώρου. Η χαρά καθώς το επιλέγεις που μετατρέπεται σε ενθουσιασμό όσο το προσφέρεις. Τα «καλωσορίσατε», οι αγκαλιές, τα «σαν το σπίτι σου» που δεν λέγονται πια, αυτά τα ξέρεις, τα νοιώθεις. Αυτά είναι όσα σκέφτομαι και χαμογελώ καθώς παρκάρω έξω από το 210 της Λ. Κηφισίας, εδώ, στο ύψος του Ψυχικού, για να επισκεφθώ το πραγματικά επιβλητικό απέξω «Inspire», ένα concept store τριών ορόφων, που έχει στηθεί στα πρότυπα των μεγάλων Μητροπόλεων του κόσμου, αλλά έχοντας τη ζεστασιά, το service και την αμεσότητα των μικρών και οπωσδήποτε ομορφότερων χώρων τέχνης της Μονμάρτρης.

Follow me…

Φίλες μου από παλιά, και πολύ πολύ φίλες πολλών αγαπημένων φιλενάδων μου, ήταν θέμα χρόνου να επισκεφτώ τον χώρο που εμπνέονται, που δημιουργούν, που έχουν συγκεντρώσει τις ομορφότερες συλλογές τους, και φυσικά, που υποδέχονται όσους τις εμπιστεύονται για να φτιάξουν μαζί το moodboard του χώρου τους.

Η Μαρία-Λήδα και η Νάνα με υποδέχονται προσφέροντας μου παγωμένο τσάι και μέχρι να απαντήσουν σε κάποια επείγοντα mail από το Παρίσι και να συντονίσουν ένα ραντεβού με έναν αρχιτέκτονα για να δουν μαζί μία θαλαμηγό στην Μαρίνα της Βουλιαγμένης, για την ανανέωση των ταπετσαριών της, εγώ σχεδόν ξεχνάω τον λόγο που ήρθα, να επιλέξω τα δώρα για τις οικοδέσποινες του Ιουλίου μου, και το μυαλό μου ταξιδεύει στα ομορφότερα Armchairs & Stools, σε Consoles & Desks, στις κομψές συλλογές με objects που θα ήθελε οποιοδήποτε κορίτσι για την ανανέωση του σπιτιού του.

Λοιπόν, to make the story short, το «Inspire», όπως το οραματίστηκαν η Μαρία-Λήδα Παπαδόγκωνα με τον σύζυγό της Παναγιώτη Ζιαζιά, γνωστό επιχειρηματία με πολλά χρόνια εμπειρίας και γνώσης στον χώρο του χαλιού, είναι ένα concept store με πρότυπα εξωτερικού. Κυριολεκτικά.

Εξειδικευμένοι στο χώρο του χαλιού αναλαμβάνουν όλα τα ιδιαίτερα project που αφορούν σκάφη αναψυχής και ξενοδοχεία. 

Εμπνευσμένη από το Παρίσι όπου έζησε και σπούδασε η Μαρία-Λήδα, ονειρεύτηκε έναν μοναδικό χώρο όπου μπορεί κανείς να βρει τα πάντα, για κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, ξενοδοχεία και σκάφη.

Αλλά όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε ένα mix & match από τάσεις, επιρροές και προτάσεις, που συνδυάζονται με έναν μαγικό τρόπο μεταξύ τους, δημιουργώντας μια πολυτελή αλλά συγχρόνως απολύτως οικία και σύγχρονη ατμόσφαιρα.

Τα κορίτσια τώρα με ξεναγούν στις επιλογές τους για έπιπλα indoor & outdoor εισαγωγής, fabrics & blinds, carpets, φωτιστικά, μοναδικά αντικείμενα, διακοσμητικά και φυσικά δώρα.

«Το «Inspire» είναι ένας χώρος που αλλάζει διαρκώς, που μεταμορφώνεται συχνά, ώστε οι πελάτες αλλά και οι αρχιτέκτονες και interor designers να μπορούν να βλέπουν συνεχώς νέες προτάσεις», μου λέει τώρα η Μαρία-Λήδα, για να συνεχίσει «Αλλά κυρίως, ένας χώρος για να υποδεχόμαστε τους φίλους μας, που μας εμπιστεύονται και να συζητάμε μαζί όλα όσα ονειρεύονται για τον χώρο τους, και φυσικά για να προτείνουμε ιδέες για πρωτότυπα και μοναδικά δώρα».

Ναι, στο …inspire team, αυτή την δεμένη ομάδα -σαν κι αυτές τις παρέες που γράφουν όμορφες ιστορίες- καταρτισμένη κι έτοιμη να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη, ανήκει και η Νάνα Μεντζελοπούλου, γνωστή στον εμπορικό κύκλο με το Past & Present (στο παρελθόν – καταστήματα με ιδιαίτερα αντικείμενα & δώρα) που με τη δική της αισθητική και εμπειρία συμπληρώνει την ομάδα. Για εμένα όχι απλά «γνωστή», αλλά φίλη παλιά, φίλη των ομορφότερων καλοκαιριών μου, αφού διαθέτει και αυτή παραθεριστική οικεία στις Σπέτσες.

Τώρα βλέπω την Μαρία-Λήδα και τη Νάνα, να ανοίγουν τους ακριβοθώρητους καταλόγους τους, να ξεφυλλίζουν σπάνιες στόφες, περίτεχνες ταπετσαρίες, υφάσματα που αφηγούνται ολόκληρες ιστορίες, απαλά μετάξια, ακριβά βελούδα, υπέροχα prints που θέλεις να ξυπνάς και να κοιμάσαι κοιτώντας τα…

Από το concept ενός project έως την υλοποίησή του, η Μαρία-Λήδα και η ομάδα του inspire σε εκπλήσσουν ευχάριστα με την δημιουργικότητά τους αφού, πίσω από την ιδέα του «inspire» κρύβεται η φιλοσοφία του anything is possible! 

Αρκετή ώρα αργότερα, λίγο πριν κλείσω πίσω μου την εντυπωσιακή πόρτα του ολοκληρωμένου αυτού concept store, και με όσα εκλεκτά επέλεξα για τα φιλόξενα σπίτια που έχουμε την τύχη να μοιραζόμαστε κάποιες από τις ομορφότερες καλοκαιρινές στιγμές μας, είμαι βέβαιη πως κατά τη διάρκεια του νωχελικού Αυγούστου, θα ανατρέξω νοερά πολλές φορές στις όμορφες συλλογές του, δημιουργώντας στο μυαλό μου ολόκληρους συνδυασμούς για το δικό μου σπίτι.

Και είμαι ακόμη πιο βέβαιη πως με την Μαρία-Λήδα και την Νάνα, θα πιούμε κι άλλα ice tea στις κομψές βεράντες του Ποσειδωνίου, εξιστορώντας όμορφες ιστορίες, γεμάτες υπέροχες εμπνεύσεις. Εκείνες, τις απολαυστικές ημέρες του Αυγούστου…

error: Content is protected !!