ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Η Μυστική Δροσιά της Ύδρας» από τον μαγικό χρωστήρα της Κατερίνας Σεραφετινίδου!

Έργα εμπνευσμένα από τις περιπλανήσεις της ζωγράφου, χειμώνα και καλοκαίρι, στην Ύδρα που αγαπά…

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμπατριωτών μας και φίλων της Ύδρας τελέστηκαν την ώρα του δειλινού τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Μυστική Δροσιά της Ύδρας» της ζωγράφου Κατερίνας Σεραφετινίδου. Η θεματική αυτή έκθεση περιλαμβάνει δεκαπέντε και πλέον αντιπροσωπευτικούς πίνακες μικτής τεχνικής, μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων, εμπνευσμένων από την έρευνα και τις περιπλανήσεις της ζωγράφου, χειμώνα και καλοκαίρι, στην Ύδρα.

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΑΦΕΤΙΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΤΗΣ

Η Έκθεση θα φιλοξενείται στο ΓΑΚ/ΙΑΜΥ μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, την επιμελήθηκε δε ο εκλεκτός ιστορικός τέχνης και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη, Τάκης Μαυρωτάς.

ΝΤΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΝΤΙΝΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΟΦΗ ΒΑΧΑΡΗ ΤΣΟΥΒΕΛΕΚΑΚΗ

Υποδεχόμενη το εκλεκτό κοινό, η ιστορικός – αρχειονόμος Ντίνα Αδαμοπούλου, μίλησε για την καλλιτέχνη αναφέροντας ότι « η Κατερίνα Σεραφετινίδου είναι μια από τις πιο σημαντικές και ταλαντούχες μορφές της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής. H εξαιρετική ζωγράφος αντλεί έμπνευση από τις πλούσιες πολιτισμικές και φυσικές ομορφιές του τόπου μας ενώ ταυτόχρονα εξερευνά και διεθνείς καλλιτεχνικές επιρροές, συνδυάζοντας στο έργο της παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνοτροπίες. Το δυνατό της σημείο είναι αναμφίβολα οι τοπιογραφίες και όταν μάλιστα αυτές αφορούν και τον τόπο που ζει και λατρεύει, την μοναδική Ύδρα, τότε η καλλιτέχνης απογειώνει τις συλλήψεις της, μετουσιώνοντας ζωγραφικά τα απλά και καθημερινά της βιώματα και τις τρέχουσες εμπειρίες της νησιωτικής ατμόσφαιρας σε μια εξαιρετικά εκφραστική τέχνη».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΥΠΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΑΦΕΤΙΝΙΔΟΥ

Στο τέλος η κ. Αδαμοπούλου, ευχαρίστησε όλες και όλους τους παρευρισκόμενους για την πολυπληθή και διαρκή παρουσία τους και την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους για την υπηρεσία των ΓΑΚ /ΙΑΜΥ που αποδεικνύει ότι το Αρχείο και Μουσείο Ύδρας αποτελεί για το ευρύ κοινωνικό σύνολο τον κεντρικό πυλώνα πολιτισμού στην Ύδρα.

ΑΜΑΛΙΑ ΧΟΥΠΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΑΦΕΤΙΝΙΔΟΥ, ΒΥΡΩΝ ΧΟΥΠΗΣ

Στη συνέχεια ο επιμελητής της Έκθεσης και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη Τάκης Μαυρωτάς, αναφέρθηκε λεπτομερώς στο έργο της Κατερίνας Σεραφετινίδου και τη σημασία του. Πρόσθεσε, ότι το νησί της Ύδρας, με την απαράμιλλη ομορφιά του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους τους μεγάλους ζωγράφους, όπως ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Περικλής Βυζάντιος κ.α. και στη συνέχεια ευχαρίστησε την κ. Αδαμοπούλου για την αγαστή συνεργασία τους.

ΠΩΛΙΝΑ ΣΑΠΟΥΝΑ-ELLIS, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΑΦΕΤΙΝΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΒΑΧΑΡΗ ΤΣΟΥΒΕΛΕΚΑΚΗ, ΝΤΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΕΛΙΑ ΤΣΟΥΒΕΛΕΚΑΚΗ

Τέλος η Κατερίνα Σεραφετινίδου , ευχαρίστησε το ΓΑΚ/Ι.Α.Μ.Υ. την κ. Αδαμοπούλου και όλους τους εργαζόμενους για την όμορφη συνεργασία και την υπέροχη φιλοξενία τους αναφέροντας ότι η κ. Αδαμοπούλου ήταν η εγγύηση για το εξαιρετικό αυτό εκθεσιακό αποτέλεσμα.

error: Content is protected !!