ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η εικαστικός Μάνια Αδαμοπούλου μιλάει στο Fay’s Control για τη συμμετοχή της στην έκθεση «naturalis»!

Τι με κινεί… Από παιδάκι είχα την ανάγκη να δημιουργώ πράγματα με τα χέρια μου. Πράγμα που έκανα. Ανακατασκευαζα  τα παιχνίδια μου,θέλοντας να γίνουν έτσι ώστε να μου αρέσουν,αισθητικά πάντα,  περισσότερο. Παράλληλα ζωγράφιζα, δημιουργούσα μικρογλυπτά,έφτιαχνα δικούς μου κόσμους.Μεγαλώνοντας όλο αυτό με οδήγησε σε μια μεγαλύτερη αναζήτηση της τέχνης, σπουδάζοντας σκηνογραφία, ενδυματολογία, κόσμημα και στην Ανώτατη σχολή καλών τεχνών. Στα έργα μου χρησιμοποιώ ποικίλα υλικά, οικεία ως επί τω πλείστον, πολλές φορές και στοιχεία από διάφορα πράγματα που είναι πιά άχρηστα, δίνοντας τους μια νέα οντότητα, με στόχο πάντα να εξυπηρετηθεί αισθητικά και εννοιολογικά το έργο. Να εκφραστεί αρτιότερα η εκάστοτε ιδέα που θέλω να υλοποιήσω και που συνήθως είναι ένα μήνυμα δεύτερης ευκαιρίας, μιά προτροπή αισιοδοξίας και ελευθερίας.
Τα έργα μου μπορεί να είναι επιτοίχια, μπορεί να είναι γλυπτά η εγκαταστάσεις, ανάλογα με το τι με διευκολύνει περισσότερο στην αφήγηση μιας ιστορίας.  Πάντα όμως το ζητούμενο σ αυτές τις αφηγήσεις έχει να κάνει με την διεκδίκηση της θετικής αντιμετώπισης της ζωής, κάτι που είναι και στάση ζωής μου.

«Το κίτρινο λουλούδι της έκθεσης, κατασκευασμένο από οικεία υλικά, κίτρινο (ήλιος, φως, λάμψη), λεπτεπίλεπτο, “εύθραυστο”, αλλά παράλληλα και στιβαρό, υψώνεται από το έδαφος, διεκδικώντας το “φως” και παράλληλα υμνώντας την μοναδικότητα του ανθρώπου και της φύσης…»

Τα λευκά, άγραφα, καθαρά χαρτιά που προσθέτω στα έργα μου  είτε καλύπτουν, είτε σχεδιάζουν και είναι μια προτροπή για να γραφτεί κάτι καινούργιο. Τα χρώματα χαρούμενα ,φωτεινά, πολλές φορές κορεσμένα, συνομιλούν με τα γκρι και τα λευκά. Το κίτρινο λουλούδι της έκθεσης, κατασκευασμένο από οικεία υλικά, κίτρινο (ήλιος, φως, λάμψη), λεπτεπίλεπτο, “εύθραυστο”, αλλά παράλληλα και στιβαρό, υψώνεται από το έδαφος, διεκδικώντας το “φως” και παράλληλα υμνώντας την μοναδικότητα του ανθρώπου και της φύσης. 
It’s good to know: Η Μάνια Αδαμοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή ΚαλώνΤεχνών στο εργαστήριο ζωγραφικής του Γιώργου Καζάζη,ψηφιδωτό με την Δάφνη Αγγελίδου και κεραμική με τον Παύλο Παλτόγλου. Σκηνογραφία ενδυματολογία στη σχολή Σταυράκου και κόσμημα με την Φωτεινή Ηλιοπούλου.Εχει συμμετάσχει σε εκθέσεις,διαγωνισμούς , work shops στο φεστιβάλ “ΚΙΝΟΝΟ-art gathering” και έχει κάνει εικονογραφήσεις για παιδικά βιβλία. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

error: Content is protected !!