ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δείπνο για τη βασίλισσα Diambi του Congo στην Λίνδο!

Η βασίλισσα Diambi του Congo επισκέφθηκε  την Λίνδο μετά από πρόσκληση της  Άντας Ηλιοπούλου, Προέδρου της φιλελληνικής αφιλοκερδούς πολιτιστικής κίνησης Le soleil Foundation, που προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό και προσκαλεί προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, να γνωρίσουν την χώρα μας και την ελληνική παράδοση.

Την ώρα του ηλιοβασιλέματος ένας σαξοφωνίστας κατευθύνεται από ένα ξύλινο μονοπάτι πάνω στην άμμο που είναι σπαρμένη  με κεριά σε ένα μικρό deck που ξεπροβάλει πάνω στους βράχους και πλέοντας στη κυριολεξία πάνω στα κύματα. Παίζει το Fly me to the Moon για να υποδεχτεί την υψηλή καλεσμένη του πριβέ dinner στο Aqua Grand εχexclusive deluxe resort της Λίνδου.

Καλεσμένη είναι η βασίλισσα Diambi του Congo, η οποία επισκέφθηκε  την Λίνδο, μετά από πρόσκληση της  Άντας Ηλιοπούλου, Προέδρου της φιλελληνικής αφιλοκερδούς πολιτιστικής κίνησης Le soleil Foundation, που προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό και προσκαλεί προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, να γνωρίσουν την χώρα μας και την αξεπέραστη ελληνική παράδοση.

Οι δύο κυρίες, οι οποίες γνωρίζονται πολύ καιρό, συναντήθηκαν  προσφάτως σε μια εκδήλωση  για την υπογραφή του συμφώνου για την γυναικεία διπλωματία, όπου η βασίλισσα Diambi ήταν μια από τις επίτιμες κυρίες που σύμπραξαν με την πρέσβειρα παγκόσμιας ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών, Guila Clara Kessous.

Μαίρη Καμπουροπούλου, Βασίλισσα Diambi , Αντα Ηλιοπούλου

Μαζί τους ήταν και η Τόσκα Μασκ, αδερφή του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Elon Musk που και αυτή ηρθε στην Ελλάδα πριν λίγο καιρό από την Άντα Ηλιοπούλου. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως αρκετές οικογένειες της Λίνδου και της Σύμης καθώς και Κώτες και άλλοι Δωδεκανήσιοι δραστηριοποιήθηκαν επιχειρηματικά από τον περασμένο αιώνα στο Κονγκό. Πράγματι για πολλούς η ξαφνική της άφιξη ήταν όντως ένας ευχάριστος οιωνός.

Πολλοί γνώρισαν την Βασίλισσα Diambi απο την ταινία του Netflix «Βασίλισσες της Αφρικής» -Africa Queens: Njinga, το οποίο προτάθηκε για 12 Emmys και κατόρθωσε να κερδίσει 3 στο 51ο Annual Daytime Emmy Creative Arts & Lifestyle Awards τον Ιούνιο του 2024 στο Los Angeles στην California.

Πολλοί γνώρισαν την Βασίλισσα Diambi απο την ταινία του Netflix «Βασίλισσες της Αφρικής» -Africa Queens: Njinga, το οποίο προτάθηκε για 12 Emmys και κατόρθωσε να κερδίσει 3 στο 51ο Annual Daytime Emmy Creative Arts & Lifestyle Awards τον Ιούνιο του 2024 στο Los Angeles στην California. Η εντυπωσιακή βασίλισσα  Diambi Kabatusuila του Congo, είναι traditional βασίλισσα της φυλής Bakwa Luntu του Κεντρικού Kasaï στο ιστορικό Βασίλειο της Luba του Congo. Για τους γνώστες το  όνομά της σημαίνει «φορέας καλών ειδήσεων». Κατέχει τον τίτλο «Γυναίκα Βασιλιάς του Τάγματος της Λεοπάρδαλης του Λαού Bakwa Luntu που είναι από την φυλή Luba του Kasaï στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Η επιρροή της εκτείνεται πέρα ​​από την πατρίδα της τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, φτάνοντας στην Αφρικανική Διασπορά στη Βραζιλία, όπου τιμήθηκε ως η παραδοσιακή Βασίλισσα Μητέρα του Λαού Μπαντού και της απονεμήθηκε ο τίτλος της Grande Mãe do Povo Bantu Bazileiro από το Κοινοβούλιο της Βραζιλίας στις 3 Μαρτίου 2019. 

Η βασίλισσα διαθέτει εντυπωσιακό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών διδακτορικών και είναι καθηγήτρια στο Διεθνές Δίκαιο. Η Βασίλισσα Diambi συμβάλλει ενεργά σε παγκόσμιους διαλόγους για την κληρονομιά και την ταυτότητα της Αφρικής καθώς επίσης και για την διάσωση της φύσης. Είναι η ιδρύτρια του Elikia Hope Foundation στη Νέα Υόρκη με μεγάλη φιλανθρωπική δράση. Θεωρείται ως  προσωπικότητα  ζωτικής σημασίας ως Υπουργός Εξωτερικών του Κράτους της Αφρικανικής Διασποράς, ενισχύοντας περαιτέρω τη δέσμευσή της να υπερασπίζεται την αφρικανική κληρονομιά παγκοσμίως.

Μαιρη Καμπουροπούλου, Βασίλισσα Diambi , Αντα Ηλιοπουλου

Το δείπνο, δια χειρός του chef Ηλία Πατσιαούρα , πραγματοποιήθηκε σε κλειστό φιλικό κύκλο με την παρουσία της οικογένειας Άρη, Μαίρης και Γιώργου Καμπουρόπουλου  και την Άντας Ηλιοπούλου που συνόδευε προσωπικά την Βασίλισσα στην επίσκεψη της στην Λίνδο.

Γιωργος Καμπουροπουλος, Βασίλισσα Diambi του Congo, Μαιρη Καμπουροπούλου, στην προεδρική σουίτα μπροστά από το παραδοσιακό λινδιακό σουζάνι.

Η βασίλισσα αναχώρησε για το Βέλγιο έχοντας επιταχτικές υποχρεώσεις συντόμως στο Congo με το συνέδριο όλων των βασιλέων της Αφρικής. Και αξιζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική γυναίκα βασίλισσα ανάμεσα σε αυτούς. 

error: Content is protected !!